Recept na želatinový dort s jahodami

Všichni víme, jak krásně vypadají želatinové dorty, kde se pod průhlednou vrstvou skrývá lahodné ovoce, ať už jsou to jahody, kiwi nebo broskve.

Mnoho lidí, ale tyto dorty doma nepeče, protože se na první pohled zdají být ty nejlepší recepty na dorty složité. Pokud ale vyzkoušíte tento jahodový dort se želatinou, uvidíte, že příprava je opravdu jednoduchá, a výsledná lahodná chuť opravdu stojí za to.

Potřebné ingredience:

200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 200 g cukru krupice, balíček vanilkového cukru, balíček ztužovače šlehačky, trochu vody, 4 vejce, 500 ml smetany ke šlehání, 400 g zakysané smetany a balíček dortového želé

Postup pečení:

Nejprve připravíme těsto, a to tak, že utřeme vejce, cukr a asi 6 lžic horké vody. Do vzniklé směsi pak přidáme mouku promíchanou s kypřícím práškem. Vláčné těsto pak vlijte do vyššího plechu nebo dortové formy a nechte péct asi 20 minut na 180°C.

Mezitím si připravte jahody, které odstopkujte, omyjte a rozkrájejte napůlky. Poté vyšlehejte smetanu se ztužovačem, vmíchejte zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Vše důkladně vymíchejte v hladký krém. Ten naneste na zchladlý korpus a poklaďte rozkrájenými jahodovými půlkami.

Poté připravte dortové želé podle návodu a celý plech či formu želatinou zalijte. Celý dort pak dejte do chladu ztuhnout. Dort se výborně hodí na horké letní dny, kdy potřebujete opravdu osvěžit. Vyzkoušejte i další recepty, které najdete na stránkách recepto.cz.

Příspěvek byl publikován v rubrice Zábava a volný čas se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.