Tatranská čaj – vyzkoušejte různé druhy oblíbeného destilátu

Oblíbený slovenský destilát tatranský čaj si našel cestu do srdcí mnoha Čechů, Moravanů i Slezanů. Ačkoliv byla jeho výroba obnovena teprve nedávno, má poměrně dlouhou tradici, neboť si ho dělal každý po svém. Dnes je však velmi populární destilát Tatratea společnosti Tatranská likérka.Tatranský čaj z Tatranské likérky si získal své zákazníky nejen svojí chutí, ale rovněž designovými lahvemi, které odlišují jednotlivé druhy tatranského čaje. Tajemství jeho výroby je přitom přísně střeženo jako je tomu například u naší Becherovky. Základem je samozřejmě kvalitní černý čaj, směs bylin a koření a kvalitní destilát. Výsledný destilát pak zraje celých šest týdnů, než je naposled přefiltrován. To vše je zárukou naprosté symfonie chutí.

Nejčastěji se tatranský čaj podává vychlazený. Tento způsob podávání však nevytěží z nápoje to nejlepší. Pro nejlepší chuťový zážitek se však doporučuje zalít 50 ml tatranského čaje 150 ml horké vody. Výsledkem je hřejivý nápoj, který zažene nečas zimních měsíců.

A co vy? Již jste tento skvělý nápoj ochutnali? Pochlubte se v komentářích.

Příspěvek byl publikován v rubrice Zábava a volný čas se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.