Tipy na grilování hovězího masa

Letní dny již začaly a to láká nejen ke koupání, ale také ke grilování. Pohoda s přáteli a dobrý šťavnatý steak si jen málokdo nechá alespoň párkrát za léto ujít.

Jak připravit kvalitní steak i recepty na další výborná jídla z hovězího masa můžete najít na receptyzhovezihomasa.cz. My Vám teď řekneme jen pár tipů, které by se Vám mohli při grilování hovězího masa hodit.

  • Správná teplota grilu, na začátku grilování by měla být asi 300°C. Neměli byste tedy ani dvě vteřiny udržet ruku na roštem. Teprve potom až se maso zatáhne, můžete teplotu snížit, aby se mírně propeklo i vevnitř. V případě, že nebude gril dostatečně rozehřátý, maso se vysuší a nebude tak šťavnaté.
  • Obracíte maso vidličkou? Zapomeňte na ni. Používejte výhradně kleště. Při každém propíchnutí masa totiž vytéká jeho šťáva a maso je opět náchylnější k vysoušení.
  • Málokdo ví, že hovězí maso není třeba několik dní předem nakládat. Výborně chutná i nenaložené, nebo když do něj před grilováním vetřete trochu soli, pepře a česneku nebo tymiánu. Výborně se také hodí pokapat ho citrónovou šťávou, která jej zjemní. Daleko lepší je na nakládání využít recepty na kuřecí maso, které je samo o sobě bez chuti.
  • Vybírejte jen ty nejkvalitnější druhy masa. Do kvalitního steaku se vyplatí investovat. Připravit na grilu můžete nejen klasický steak z roštěnce, ale také kusy hovězího, jako je ořech nebo svíčková. Lehce mramorované zadní hovězí pak představuje onen kousek, ze kterého se dělá v mnoha zemích pověstný Rumpsteak.

Příspěvek byl publikován v rubrice Zábava a volný čas se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.