Kouzlo titanového nádobí

Titanové pánve a hrnce jsou v současné době tím nejlepším, co je k dostání. Rozdíl oproti klasickému nádobí je opravdu markantní a pocítíte ho již při prvním použití. S titanovým nádobím je vaření snazší a rychlejší.

Základem titanového nádobí je silné dno pokryté úzkou vrstvou titanu. Dno zhotovené ze slitin má skvělé tepelné vlastnosti a postará se o rovnoměrné rozložení tepla po celém dně. Již se vám nestane, že pokrm uprostřed pánve připálíte a na krajích téměř nezpracujete.

Úzká vrstva titanu se stará o nepřilnavost povrchu. K přípravě jakéhokoliv jídla vám postačí méně oleje. Pokrm tak bude mnohem chutnější. Další výhodou je rychlejší příprava (o tu se stará silnější dno). Kvůli ní z jídla nevyprchají důležité vitamíny. To znamená, že vaříme zdravě na titanové pánvi i hrnci. Zdravá a chutná strava by měla být pro každého z nás předností číslo jedna.

Titanové nádobí šetří čas i peníze

Další velkou výhodou titanového nádobí je úspora energie. K té dochází již při samotném vaření. Pokud chcete opravdu ušetřit, tak vypínejte vařič až o několik minut dříve, než jste zvyklí. Tepelné vlastnosti se postarají o zbytek. Budete-li této funkce pravidelně využívat, ušetříte zajímavou částku. Tou můžete kompenzovat rostoucí ceny energií, případně mírně dražší pořizovací cena titanového nádobí.

I v kuchyni profesionálu je titanové nádobí číslem jedna. Vařit s kvalitními pomocníky je radost. Proč nemáte titanové nádobí i vy?

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Dům a zahrada se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.