Vánoční cukroví pro cukráře amatéry

Na pečení cukroví mají lidé stále méně a méně času. Na druhou stranu objevují se i případy, kdy si prostě člověk najde ten čas a zkusí to. Ovšem ne každý z nás je na to stavěný a tak případné následky nepovedených pokusů mohou být dalekosáhlé.

Naštěstí v moderním světě existují i progresivnější metody jak něco vytvořit spíše pro své pobavení, než pro nějaký účel ohromit okolí. Můžete tak zkusit například najít recept jak roztavit čokoládu, popřípadě jí vyrobit k dalšímu použití. Hned máte potřebný základ. Pak už stačí představivost.

Například můžete vzít banán a nějaké formičky. Třeba srdíčko či nějaký ten ksichtík. Vytvořte si z banánu hmotu, tím že jej pořádně rozmačkáte. Následně jej vyformičkujte. Pokud se vám podařilo výsledek nějakým záhadným způsobem dostat hmotu ven a přitom zachovala alespoň částečně tvar nastal čas to zalít připravenou čokoládou. Výsledek může nějak originálně pojmenovat. Třeba utrpení mladého banánu by asi bylo nejpříhodnější. Pak to všechno dejte do ledničky a počkejte. Gratuluji právě jste vytvořili své první vánoční cukroví. Tedy moc cukru v tom není ale to nevadí.

Podobným způsobem můžete vytvořit třeba vánoční stromečky. Vezmete jahodu. Seříznete stopku, tak aby mohla silnějším koncem stát na zemi a nepřekotila se. Následně jí „zasněžíte“ pomocí šlehačky a dozdobíte takovýma těma stříbrnýma kuličkama. Hle vytvořili jste vánoční stromečky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.